• Hirdetés - 2018.10.21.

          • HIRDETÉS

            Szalagavató

            Iskolánk szalagtűző ünnepségére és a szalagavató bálra október  20-án, szombaton kerül sor.  A nagytemplomi szalagtűzés 16.30-kor, a szalagavató bál 19 órakor kezdődik a Lovardában. A 9. és 10. évfolyam tanulóinak az október 23-hoz kapcsolódó munkaszüneti napok miatt pénteken a tanórák befejezése után tanítási szünetjük lesz, a kollégisták hazautazhatnak. Amennyiben a szalagavatóra maradni szeretnének, a szülők írásban kérjenek lehetőséget a bent maradásra.  A 12. évfolyamos tanulók szülői kérelemre pénteken délután hazautazhatnak úgy, hogy időben visszaérkezzenek. A 11. évfolyamos rendező osztályok tanulói csak különleges esetben, előzetes osztályfőnöki aláírással kérhetnek hazautazást az igazgatótól.

            A nagytemplomi szalagtűzési ünnepség a Nagytemplom honlapján (www.nagytemlom.hu) online követhető lesz. Egyelőre még nem biztos, hogy sikerül, de igyekszünk az iskolai honlapon is megoldani a közvetítést.

            A szalagavató bál után a 11. évfolyamos, illetve alsó éves kollégista tanulók kötelesek a kollégiumban aludni, és vasárnap reggel utazhatnak haza. Kivétel, ha a szülők személyesen kérik el őket az internátus vezetőjétől, és együtt utaznak haza. A 12. osztályos tanulók a szülői nyilatkozatnak megfelelően maradhatnak a kollégiumban vagy a szülő által ismert helyen tartózkodnak, és utaznak haza. 

            A szalagtűzési főpróba október 18-án, csütörtökön 15 órától lesz a Nagytemplomban. Kérjük, hogy a 11. és 12. évfolyam tanulói pontosan jelenjenek meg!  A 11. évfolyam tanulói ekkor tudják meg feladatukat, kötelezettségüket.

            A szalagavató táncok főpróbája pénteken, október 19-én délelőtt lesz a Lovardában.  A 12. évfolyam tanulói erre a napra felmentést kapnak a tanításai órák alól, de kötelesek a teljes főpróbán jelen lenni. Az alsó éves tanulóknak nincs lehetőségük a táncok megtekintésére.

            A szalagavató bálra táncjegyet vásárolhatnak diákjaink 500 forintos áron a Gimnázium Titkárságán. A táncjegy 20 órától jogosít belépésre, és szigorúan személyre szóló, tehát tovább nem adható!

             

            Ünnepségek, istentisztelet

                        Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeire emlékező ünnepségünket október 24-én, szerdán 7.50-től tartjuk a Kollégium Oratóriumában. Diákjaink osztályok szerint üljenek, ünnepi viselet nem kötelező, de az alkalomhoz illő ruhát viseljenek!

                        Reformációs istentiszteletünket október 25-én, csütörtökön szintén 7.50-től tartjuk a Kollégium Oratóriumába. Az istentisztelet után közösen megkoszorúzzuk a Gályarabok Emlékművét. Ezen az alkalmon iskolai egyenruhában jelenjenek meg tanulóink! Mindkét napon a 2. órától kezdve órarend szerint tanítunk.

             

            Nyitott iskola

                        A jövő héten elkezdődik a 8. osztályos tanulók számára iskolánk bemutatása. A tavalyi évhez hasonlóan „nyitott iskolai napokat” rendezünk, lehetővé téve, hogy az érdeklődő tanulók részt vegyenek tanóráinkon. Erre a programra a jövő héten kerül sor, mindhárom napon (szerda, csütörtök, péntek) lehetőség lesz az óralátogatásra. A látogatható órák beosztása kikerül a hirdetőtáblára, néhány esetben plusz órák beiktatására is sor kerül. Kérem tanulóinkat, hogy maximálisan működjenek együtt tanáraikkal, hogy az órák érdekesek, vonzóak legyenek!

             

            Debrecen, 2018. október 17.                                    

            Győri József
            igazgató